Благодарим Ви, че посетихте нашия блог! Ако статията, която прочетохте Ви харесва, моля, споделете я, за да достигне до повече хора! Присъединете се към нас във фейсбук тук ~https://www.facebook.com/BlissfulShreya/ ~

Пожелаваме Ви вдъхновяващи мигове и много любов!

неделя, 21 август 2016 г.

“Earthing”- за моментите, в които сякаш „нищо не върви”


  Всеки от нас е имал такива моменти. На липса на мотивация за каквото и да е. На усещане за безизходност. На емоционална „тъпота”. Това са моментите, в които сякаш „нищо не върви”. Какво да правим, когато се намираме на тази малка черна плочка? Най-лесното, да изчакаме да отмине. Това са моменти, случващи се понякога без очевидна причина, а често и като резултат от някакви реални събития в живота, които ни притискат да вземем решение или да действаме, а ние не сме съвсем готови за това. Оттук идва усещането за „без изход”, породено най-често от борбата между разума ни и усещанията в душата ни. В тези моменти е добре да не се притискаме допълнително да взимаме каквото и да е решение, както и да извършваме конкретно действие, които не усещаме с цялото си същество за правилни. Най-добре е да оставим емоционалната вълна да отмине. Тя ни пречи да чуем истинският си глас в момента. Нека излезем някъде сред природа, където и да ни е възможно в момента, да свалим обувките си и да разходим босите си стъпала по зелената трева, или по сухата, може би просто, за да усетим земната пръст и да си припомним, че сме част от нещо по-голямо. Ние сме свързани със Земята и влизайки в контакт с нейната енергия това ни помага да се свържем по-искрено и със себе си. В тази статия ще говорим защо Заземяването е толкова важно в живота на съвременния човек? Как ни помага и за какво? Защо да я правим? Както и ще предложим практични начини, чрез които всеки от нас да се възползва от земната енергия независимо дали вкъщи или на открито сред природата. плюс, утвърждения, които да си повтаряме по време на медитация или по време на енергийна разходка в гората.

Защо Заземяването е важно?

 Заземяването представлява електромагнитно свързване на човешкото тяло със земята. Множество проучвания доказват положителните му ефекти върху човешкото здраве и психика. Не е нужно да споменаваме множеството научни изследвания, правени по темата, тъй като контактът с природата е нещо толкова простичко и естествено. Но в днешните условия на живот повдигането на тази тема често е дори наложително. Защото хората забравят да се свързват със земята. Нямат време или по-скоро не отделят време за този толкова важен за вътрешния баланс процес.

     Има две основни причини, поради които електромагнитното свързване със земята е толкова важно:
  • Земята е огромен резервоар от негативно заредени свободни електрони. Без връзка с този резервоар не е възможно клетките в тялото да балансират позитивния заряд от заобикалящата среда, като например от електрон-дефицитните свободни радикали. 
  • Ние сме обградени ежедневно от електромагнитната радиация на компютрите, мобилните телефони, радио- и телевизионните предавания, WiFi, Bluetooth, вътрешното окабеляване и т.н. Тази електромагнитна радиация индуцира напрежение в телата ни, възпрепятствайки трильоните едва доловими електрически комуникации, които са жизнено необходима част за функционирането на различните системи в нашето тяло. Когато се заземяваме, ние значително намаляваме нивата на тези индуцирани напрежения.
Полезни ефекти от Заземяването

    Повече от 10 години вече се провеждат изследвания, за да се изведат полезните ефекти от Заземяването. Може да се каже, че те се усещат най-силно при спане сред природата през нощта. Представяме кратък списък с най-важните полезни ефекти, които можем да извлечем за себе си от директния контакт със земята.
  • ·        Подобряване или елиминиране на симптомите на много възпалителни       процеси в тялото чрез редуциране на позитивните електрони;
  • ·        Намаляване или премахване на хроничната болка;
  • ·        Подобряване на съня и по-бързо заспиване през нощта;
  • ·        Повишаване по естествен начин нивото на енергия;
  • ·        Понижаване на стреса, повече спокойствие, чрез успокояване на нервната система и стресовите хормони;
  • ·        Нормализиране на биологичния и най-вече циркадния ритъм на тялото;
  • ·        Подобрява кръвното налягане и кръвопотока;
  • ·        При мускулни спазми и за облекчаване на главоболие;
  • ·        Намалява хормоналните и менструалните симптоми;
  • ·        Редуцира неприятни симптоми в следствие на часовата разлика;
  • ·        Защитава от потенциални увреждащи здравето електромагнитни полета (EMFs) от околната среда;
  • ·        Редуцира или елиминира хъркането;
  • ·        Подобрява функциите на надбъбречните жлези;
  • ·        Забързва възстановяването от интензивни спортни активности;
Начини за Заземяване

     Земята се асоциира с първа чакра или т.н. коренна чакра в Системата на чакрите. Когато коренната чакра е балансирана, енергията протича свободно в две посоки, както в посока нагоре, активирайки дейността на останалите чакри, така и надолу, свързвайки се с енергията на земята. В резултат, ние се чувстваме в безопасност и сигурност. Усещаме животът си стабилен, но и изпълнен с позитивна енергия, а нашето търпение и усещане за общност ни носи удовлетворяващи взаимоотношения. В случай, че нашия енергиен поток в коренната чакра е блокиран, ние ще усещаме, че не сме свързани добре с другите, ще имаме трудности с личните си финанси, професия или връзки, и като цяло ще се чувстваме много уморени през цялото време. Прекаленото съсредоточаване върху оцеляването и сигурността може да се прояви и в работохолизъм, както и в трудности в свързването с духовната страна на живота. Работата с коренната чакра помага да се установи здравословно заземяване, повишаване на енергийните нива, благосъстоянието и вътрешната сила.  Това можем да направим като медитираме, носим определени камъни и най-вече като предпочитаме да прекарваме свободното си време сред природата чрез съзнателно Заземяване.

"Един от нaчините за Заземяване чрез oтваряне на  мepидиaннитe eнepгийни тoчĸи в цeнтъpa нa пeтитe като съзнателно си пpeдcтaвим, чe xoдeйĸи бocи пo зeмятa, cтъпaлaтa ни пycĸaт ĸopeни и вpacтвaт в зeмятa." 
Newage.bg

   Много полезно по време на разходка и най-вече по време на заземяваща медитация да носим в себе си подходящи кристали и камъни. Най-добре е да бъдат под формата на гривни, които да носим около глезените си. То този начин те успешно ни притеглят към земята и засилват енергията в двете посоки. Камъни, които ще ни помогнат в процеса на Заземяване са:
  • Хематит: предлага бариера срещу стрес; протектор
  • Опушен кварц: помага ни да се фокусираме върху настоящето; да се справим с емоционалните блокажи;
  • Берил: помага да пуснем страховете, както и мислите за миналото
  • Черен турмалин: защитава, успокоява, против страхове
  • Гранат: срещу илюзии, депресия, несигурност;
  • Черен оникс: предотвратява изтичането на лична енергия;


Медитация „Земя”

    Седнете със свити под таза крака, колената и стъпалата са допрени едно към друго, тазът е отпуснат върху стъпалата. Ръцете са в мудра на коленете – палецът и безименният пръст се докосват нежно.

   Затворете очи и осъзнайте ефекта на гравитацията върху вашето тяло. Започнете да усещате приятната тежест на тялото ви, превръщаща се в усещане за спокойствие и стабилност. (.......) Помислете за качествата на елемента „земя”. (.......) Почувствайте как се заземяватечерпейки стабилност и сила от твърдата земя под вас. (.......)

    Бавно започнете да повтаряте наум утвържденията:
  •  „Моят живот е здраво заземен”.
  •  „Моето търпение е безгранично.”
  •  „Аз заставам твърдо зад моите вярвания.”
  •  „Стъпалата ми са свързани здраво със земята.”
  •  „Моят житейски път се разкрива нежно пред мен.”
  •  „Аз съм точно там, където имам нужда да бъда.”
  •  „Аз съм подхранван/а от енергията на земята.”
   Останете най-малко 30 мин. в медитация, след което разтегнете краката си.

      Един поглед назад в еволюцията ни показва, че хората са ходели боси и са спели на тревата, без въобще да подозират, че контактът със земята е лечебен. Те инстинктивно са получавали от нея обгрижваща и нежна електрическа енергия. Всеки от нас е усещал тази енергия. Дали стъпвайки по морският бряг или играейки с децата в собствената градина и т.н. Това, което ни привлича да свалим обувките и тревогите си от себе си е вътрешното ни усещане, копнежът за свързване с природата и с всичко съществуващо в света. Тук са изброени само една много малка част от техниките, които могат да се ползват за балансиране на коренната ни чакра, психиката и взаимоотношенията ни. 

Доверете се на вътрешния си глас при избора на конкретна техника и не забравяйте, че където и да сте, във всеки един момент Вие сте свързани!  

Екатерина 



Ако статията Ви харесва, споделете я, за да може да достигне до повече хора! 

Харесайте страницата ни във Facebook: https://www.facebook.com/blissfulcycle/ 





Източници на вдъхновение:
http://kristali.newage.bg
http://www.groundology.co.uk/scientific-research
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/

Няма коментари:

Публикуване на коментар