Благодарим Ви, че посетихте нашия блог! Ако статията, която прочетохте Ви харесва, моля, споделете я, за да достигне до повече хора! Присъединете се към нас във фейсбук тук ~https://www.facebook.com/BlissfulShreya/ ~

Пожелаваме Ви вдъхновяващи мигове и много любов!

неделя, 28 август 2016 г.

Възраждането на женската сексуална енергия – мисия на всяка една от нас

    
  Хилядолетия назад мъжете са доминирали жените чрез своята сексуална енергия. Мъжката роля е била тази на ловец, който носи вкъщи храна за семейството, строител на убежище, което да подсигури безопастността му и пазител на жената и децата. Основният фокус на примитивния мъж  е бил размножаването и продължаването на човешкия род. Това е мъжкият несъзнателен билогически императив. От друга страна, жената, за да бъде атрактивна за мъжа и за да придобие протекцията му в една среда, която би могла да е заплашителна, също несъзнателно използва своята сексуална енергия да привлече и задържи партньор.

      Тази несъзнавана динамика с времето се е социализирала и се е превърнала в т.н. полови стереотипи, макар че условията на живот на мъжа и жената изключително са се променили. Модерният мъж е уведомен за своята сексуална сила от ранна детска възраст, а когато за първи път преживее сексуален акт много често получава потупвания по рамото от баща си и приятелите си, т.е. той получава потвръждение, че вече е на пътя на мъжествеността. При момичето ситуацията обаче е съвсем различна. Много често момичето пази тайна, придружена със срам и възмущение. Най-малкото тя няма да каже на майка си от страх от неодобрение. 

  От друга страна майките отглеждат дъщерите си, отричайки тяхната сексуалност и опитвайки максимално да удължат процеса на детството им. По отношение на сексуалността на момичето, в семейството витае една особена тишина като за нещо тайно, за което не се говори и най-вече като за нещо срамно. Това много често създава у дъщерите усещането,  че сексуалността им не се одобрява и е нещо срамно, нещо тайно, което не трябва да се изразява и показва, което на свои ред води до много блокажи в сексуалността и невъзможност за изпитване на оргазъм и удоволствие от сексуалния акт. Създава се една илюзия около момичешката сексуалност и девствеността като нещо чисто, което трябва да се пази, а от друга страна сексът се категоризира като „омърсяващ”. Това затваря жените не само за удоволствието от секса, но и глобално за удоволствието от живота. Дори няма нужда да говоря широко за някои части на света, където след въпросното „омърсяване чрез секс” момичето може не само да бъде наречена „курва”, но и да бъде изгонена от семейството и обществото, и дори да бъде убита с камъни.

 Тази историческа несправедливост във въздигането на мъжката сексуална енергия и потъпкването на жеската сексуална енергия е симптом на генералната липса на разбиране на принципите на протичане на енергията и като цяло представлява осъзнато лишаване на жените от "соковете на живота". Осъзнаването на тези факти и информацията по тази тема внасят освен по-голямо разбиране за естеството на сексуалната енергия, и разбиране за нуждата от лечение и възраждане на женската енергия, която векове наред е била потисната и отречена.

 Може да започнем тази голяма промяна с няколко стъпки, започвайки от собствените ни мисли и убеждения относно тялото ни, сексуалността ни, секса като цяло и като заменим отрицателнте модели с такива, които ще активират енергията ни и ще ни направят удовлетворени и щастливи.

Наблюдавайте мислите и вярванията си

 Не може да настъпи промяна без осъзнатост, така че първата стъпка към възраждането на сексуалността е да се вгледаме в своите вярвания и предразъдъци по отношение на пола ни като жени и собствената ни сексуалност. Наблюдавайки несъзнаваните негативни вярвания, вкоренени още от детска възраст чрез възпитанието ни, религията, медиите и т.н., ще забележим, че голяма част от тези вярвания съставляват т.н. модел на женствеността в семейството ни генерации назад и той включва ригидни представи за това каква трябва да бъде жената, какво трябва да прави, говори, как трябва да се движи и т.н. И всъщност, тези предавани генерации преди нас модели, ни пречат да осъзнаем кои всъщност сме ние, какви жени сме, какво обичаме, какви искаме да бъдем. Осъзнавайки това, пречещо ни да бъдем себе си овехтяло наследство, време е да го оставим в миналото и да разкрием собствената си уникална женственост и да я изживеем.

    Това може да стане чрез изработване на нови, подкрепящи ни вярвания и начин на мислене за самите себе си, за тялото ни и за сексуалността ни. Това, което ще ни донесе най-голямата промяна всъщност е нашата способност да бъдем осъзнати и да наблюдаваме, това т.н. „наблюдаващо състояние на ума”. В ръцете ни лежи възможността да изоставим социалния стереотип и да изберем да избираме как искаме да живеем живота си като автентични жени.

Отдайте се на страстта и желанието
  
   Всяка от нас притежава поток от сексуална енергия, която циркулира в тялото й постоянно. Естественото ни женско състояние е да изпитваме страст към всичко – към семейството ни, работата ни, духовността ни или някоя социална кауза. Т.е. ние изпитваме страст към всичко, което има значение за нас. Да прегърнем тази енергия означава всъщност да прегърнем самият живот. Когато се учим да почитаме нашата сексуалност като нещо свещено, всъщност ние увеличаваме жизнената си енергия и креативност,  обогатяваме всяка сфера от живота си, започваме да творим, създаваме идеи и деца и се чувстваме удовлетворени с всяка клетка на прекрасните си женски тела.

Опознайте своите „горещи точки”

       Да познаваме своите „горещи точки” е съществена част на това да обичаме себе си и да прегърнем сексуалността си. Все още женската сексуалност е обвита в булото на мистерията и за съжаление много от нас не са особено наясно как точно се случва изпитването на оргазъм, какво се отключва в нас, какво ни стимулира и т.н. Например много от нас не познават структурата на клитора и това, че той не е само външна точка на насладата, а има две вътрешни разклонения. Също така много жени не знаят къде се намира т.н.  "джи точка", смятаща се за центърът на женските гениталии, в който е концентрирано огромно количество удоволствие. Нека не забравяме и упражненията на Кегел! Да се образоваме за собствената си анатомия е наше право, както и за начините, по които да извличаме максимално удоволствие от сексуалността си.

Трансформирайте сексуалната енергия

       След като се свържете със сексуалната си енергия и усетите нейната нарастващата мощ, започнете да я използвате за гориво, с което да зареждате всяка част от живота си. Съществуват много дихателни и медитативни техники, чрез които можете да качите енергията си към по-горните чакри, както и да предотвратите нейната загуба, която се случва по време на менструация и секс.

Почиствайте редовно своята аура

       По време на секс ние създаваме една невидима енергийна нишка между нас и партньора ни. Неговите желания, мисли, стремежи, болки и страхове остават своя отпечатък върху нашата аура. Особено силно това преминаване се случва при правенето на секс под въздействието на алкохол и променящи съзнанието вещества, които ни правят още по-уязвими за това аурично нахуване, тъй като защитите ни намаляват драстично. Затова трябва да подбираме партньорите си със знанието, че тяхната енергия ще остави своя отпечатък в собствената ни аура. Това естествено не трябва да ни спира да изразяваме сексуалността си и да се отдаваме, когато тялото и душата ни копнеят. Когато сме свързани с телата и сексуалността си, интуицията ни ще ни води дали енергията на партньора ни в момента е добра за нас. 

   Можем да почистваме аурата си редовно като прекарваме поне 15 минути, директно огрени от слънчева светлина като съзнателно изричаме „Аз почиствам аурата си от своето сексуално минало”; потапянето във вода, дори вземането на душ отмива отрицателната енергия от телата ни и действа емоционално пречистващо; разходката с боси съпала по земята, която излъчва силна лечебна енергия; медитации и различни техники за изчистване на аурата, които обикновено се правят от специалист и премахват енергиините блокажи и т.н.

  Мисия на съвременната жена е да възроди сексуалната си енергия и да преоткрие нейната невероятна мощ, както и да интегрира мъжките и женските аспекти в себе си, ин и ян, движението и пасивността. Това е наистина мисия, която отива отвъд личното удоволствие и благополучие. Ние трябва да осъществим промяната за себе си и да я предадем опита си нататък, за да може следващите генерации дъщери да бъдат възпитани в синхрон с женствеността си, без да бъдат впримчвани в капаните на срама, вината и не-автентичността. 

Екатерина Кьосева, Психолог 

Ако статията Ви харесва, споделете я, за да може да достигне до повече хора! 



Харесайте страницата ни във Facebook: https://www.facebook.com/blissfulcycle/ 



2 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Бърз кредит оферта.
    Имам капитал, който ще се използва по-специално за краткосрочен и дългосрочен план, вариращи от 5000 евро за 1000000 евро за всеки сериозен човек, които искат този заем заеми. 4 % интерес година според готови сумата, тъй като специфичните не съм нарушава лихварство акт. Можете да изплати Максим от 3 до 25 години в зависимост от размера на готови. Това е за вас да видите за месечните плащания. Аз питам като разпознаване на ръкописни сертифицирано дълг и също някои документи да предостави. Тук е моят имейл адрес. lucastrid123@Gmail.com

    ОтговорИзтриване